18 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

În perioada 20-24.05.2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional, o serie de activităţi susţinute în domeniul prevenirii infracţionalităţii, în cadrul manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Demersurile preventive sunt structurate pe zile tematice, stabilite în baza  priorităţilor de intervenţie preventivă ale Poliţiei Române din acest an şi a altor domenii de interes instituţional, după cum urmează:

 

-20 mai – prevenirea victimizării minorilor;

-21 mai – siguranța în mediul on-line;

-22 mai – prevenirea violenței domestice;

-23 mai – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

-24 mai – prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare.

 

La nivelul județului Neamț, activitățile vor fi susținute de polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității alături de colegii din celelalte structuri ale Poliției. 

Luni, 20 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor când, pentru sublinierea victimizarii minorilor la diferite tipuri de infracțiuni,  împreună cu Liceul cu Program Sportiv va fi organizata o activitate - concurs cu teme specifice victimizarii minorilor ( Siguranță online, prevenirea consumului de droguri,  delincventa juvenila)

Marți,  împreună cu polițiști din cadrul Secției de politie rurala Crăcăoani va fi organizata o întâlnire cu persoanele vârstnice pe tema prevenirii fraudelor cu investiții.

Miercuri, polițiști de prevenire împreună partenerii din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Neamț vor organiza o întâlnire cu tema Eficientizarea activităților de prevenire a violenței in familie, întâlnire la care vor participa atât victime ale violenței în familie cât și lucrători cu atributii în domeniu. 

Joi, polițiștii de prevenire vor participa la Conferința ROMACT - Copii in situații de vulnerabilitate prezentând tema  Forme de victimizare a copiilor aflați în situații de vulnerabilitate cu accent pe riscurile implicate de disparitiile de minori și plecările voluntare.

Vineri, pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului Polțiștii din cadrul Compartimentului de analiza și prevenire a criminalității împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Roman vor desfășura activități pentru Siguranță cetățenilor în municipiul Roman.