25 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

POLIȚIȘTII BIROULUI SIGURANȚĂ SCOLARĂ AU DESFĂȘURAT ACTIVITĂȚI PREVENTIVE LA MAI MULTE ȘCOLI DIN NEAMȚ

În perioada 20-24 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Roznov și specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive la unitățile de învățământ din Piatra-Neamț, Roman, Horia, Valea Ursului și Roznov.

Elevii participanți la activități au fost informați cu privire la răspunderea penală asociată consumului de susbstanțe interzise, dar mai ales cu privire la efectele dăunătoare consumului unor astfel de substanțe asupra sănătății fizice și mentale, discuțiile fiind interactive.

Un accent deosebit a fost pus pe conștientizarea faptului că oricine poate deveni victimă a violenței, indiferent de vârstă sau statut social. De asemenea, s-a promovat dezvoltarea unui sentiment de solidaritate între elevi, în vederea creării unui mediu școlar sigur și armonios.

Totodată, prin aceste acțiuni preventive se urmărește informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, respectiv dezvoltarea parteneriatului cu cadrele didactice.

Aceste activități reprezintă un angajament constant al polițiștilor pentru prevenirea consumului de droguri și a violenței în mediul școlar, contribuind la asigurarea unei educații sănătoase și a unui mediu propice pentru dezvoltarea elevilor.

Totodată, abandonul școlar și absenteismul de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Galerie foto