31 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 31 MAI

Depistat în flagrant de polițiști

În noaptea de 31 mai a.c., în jurul orelor 02:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat pe strada Mihai Stamatin, din municipiul Piatra-Neamț un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 30 mai a.c., polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 2 - E 85, în localitatea Secuienii Noi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constat faptul că, în timp un tânăr, în vârstă de 19 ani,  din Secuienii Noi, conducea un autoturism pe o cale de acces, din localitatea Secuienii Noi, având ca pasager, o tânără în vârstă de 17 ani, ar fi coborât din mașină pentru a verifica o defecțiune tehnică.

Tânăra de 17 ani, din aceeași localitate, s-ar fi urca la volanul autoturismului, s-ar fi deplasat cu acesta câțiva metri, după care ar fi suferit o stare de panică părăsind autoturismul aflat în mișcare.

Autoturismul si-ar fi continuat deplasarea, pătrunzând pe DN 2 și fiind acroșat de o autoutilitară, care transporta oxigen și circula regulamentar.

În urma impactului a rezultat avarierea ușoară a ambelor vehicule.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În cauza a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul, unei persoane care nu deține permis de conducere.

***

La data de 30 mai a.c., în jurul orelor 11.45, polițiștii din cadrul Secției de  Poliție Rurală Târgu-Neamț, fiind în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea unui autoturism, ce tracta o platformă neînmatriculată, pe DN 15B din localitatea Vânători-Neamț.

În cauză a fost dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat

 

Eveniment rutier în Borlești

La data de 30 mai a.c., în jurul orelor 17:40, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DJ 156 A, în localitatea Borlești.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi condus un autoturism în localitatea Borlești, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui motociclului, condus de un minor de 17 ani, din Piatra-Neamț, ce se deplasa din direcția Tazlău-Roznov.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la o unitate medicală. pentru acordare de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Eveniment rutier în Podoleni

La data de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în Podoleni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce o tânără în vârstă de 23 de ani, din Podoleni, ar fi condus un autoturism în localitatea Podoleni, ar fi surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 89 de ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, pe partea dreaptă a sensului de mers Podoleni-DN15.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a pietonului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Evenimente rutiere în Piatra-Neamț

La data de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în strada Ozanei, din Piatra-Neamț.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 81 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi condus un autoturism pe strada Ozanei, ar fi surprins și accidentat un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din aceeași localitate, care era angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a pietonului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 30 mai a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, la intersecția străzilor Piața Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu, din Piatra-Neamț.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce o femeie în vârstă de 52 de ani, din Pângărați, ar fi condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu, nu ar fi respectat semnificația indicatorului Cedează trecerea, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 42 de ani, din Piatra-Neamț.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea femeii de 42 de ani și a unui pasager, în vârstă de 11 ani, din același vehicul.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.