14 Iunie 2018Sursa: Robert Costan - Compartimentul Relaţii Publice - I.P.J. NEAMŢ

BULETIN DE PRESĂ

SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI, S-A OPRIT ÎNTR-UN STÂLP

La data de 13 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Neamţ au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, în localitatea Drăgăneşti.

Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că un localnic de 44 de ani a condus un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un stâlp.

În urma impactului, a rezultat autoaccidentarea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Tg. Neamţ.

Bărbatul a fost testat alcooltest, rezultatul fiind de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o concentraţie alcoolică peste limita legală.

 

 

CONDUCĂTORUL AUTO CÂT ŞI PIETONUL ERAU SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

În seara de 13 iunie, în jurul orelor 19.00, poliţiştii rutieri au intervenit la un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, produs pe strada Cuza Vodă din oraşul Târgu Neamţ.

Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 30 de ani, din Târgu Neamţ, a condus un autoturism pe strada Cuza Vodă, unde a surprins şi accidentat un localnic de 42 de ani, care se afla pe partea carosabilă.

Acesta a refuzat să fie transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, a fost testat alcoolscopic şi conducătorul auto, iar rezultatul a fost de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având o concentraţie alcoolică peste limita legală.

 

  

CONDAMNAT PENTRU COMPLICITATE LA ÎNŞELĂCIUNE

În data de 13.06.2018, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au depistat în localitatea Tupilaţi, un localnic de 22 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Bacău la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an închisoare, pentru complicitate la înşelăciune.

În fapt, la data de 05.09.2017, acesta a acţionat potrivit înţelegerii prealabile cu şi la indicaţiile unui alt inculpat, prezentându-se la partea vătămată, domiciliată în municipiul Bacău, de la care prin metoda Accidentul, a luat suma de 10.000 lei.

Poliţiştii l-au transportat şi încarcerat la Penitenciarul Bacău.