16 Mai 2018Sursa: Inspectoratul de poliție al județului Neamț

Buletin de presă din 16.05.2018

BULETIN DE PRESĂ

 

PIETON ACCIDENTAT PENTRU TRAVERSARE PRIN LOC NEPERMIS

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț au intervenit la un eveniment rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 34 de ani, din Piatra-Neamț, a condus un autoturism pe strada Bistriței, unde a surprins și accidentat un bărbat de 65 de ani, din Gherăiești, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără a se asigura.

În urma impactului, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Un tânăr din Roman și un altul din Bicaz sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier.

La data de 15 mai a.c., un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Municipiului Roman a depistat în trafic, pe bulevardul Roman Mușat, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Roman, despre care polițiștii au constatat că nu deținea permis de conducere.

Acesta este acum cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

***

Azi-dimineață, în jurul orei 2a.m.,polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț au depistat pe str. Bistriței, din municipiul Piatra-Neamț un autoturism condus de către un tânăr, de 18 ani, din Bicaz.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltare probe biologice.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

 

TRANSPORT DE MATERIAL LEMNOS FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE

Un bărbat din Borca a fost sancționat contravențional, materialul lemnos și autoutilitara fiindu-i confiscate.

Ieri, 15 Mai a.c., polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați despre faptul că în localitatea Borca, un autocamion  transportă material lemnos, fără a deține documente de proveniență și transport.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Borca, a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 12 mc cherestea, fără a deține documente legale.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010.

De asemenea, polițiștii au confiscat autoutilitara folosită la transport.