15 Mai 2018Sursa: Inspectoratul de poliție al județului Neamț

Buletin de presă din 15.05.2018

BULETIN DE PRESĂ

 

ACȚIUNE COMUNĂ PENTRU REDUCERE RISCULUI RUTIER PE DN2

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei din cadrul I.P.J. Bacău și I.P.J. Iași au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

În data de 13.05.2018, în cadrul unui plan comun de acțiune pentru reducerea riscului rutier pe DN2 ( drum național ce tranzitează județele Neamț, Bacău și Iași), polițiștii din cadrul Serviciilor de Poliție Rutieră din cele trei județe au acționat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă regimul legal de viteză  sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor  rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 22 permise de conducere, dintre care 19 pentru viteză și 3 pentru depășire neregulamentară, fiind constatată și o infracțiune la regimul circulației.

Asemenea acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

 

 

DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Alcoolemie de peste 0,40 mg/l în cazul unui bărbat din Piatra Neamț.

La data de 14 mai a.c., un echipaj al Serviciului Rutier Neamț a depistat pe strada Fermelor din municipiul Piatra Neamț, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din Piatra Neamț, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-a reținut permisul de conducere iar acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.