20 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 20 MAI

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 20 mai a.c., în jurul orelor 05:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, în localitatea Săbăoani un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de  29 de ani.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică și era recalcitrant, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta din urmă refuzând, fapt pentru care  a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În prezența personalului medical, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

La data de 20 mai a.c., în jurul orelor 03:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au oprit pe strada Petru Movilă, din Piatra-Neamț, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

La data de 19 mai a.c., în jurul orelor 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu de supraveghere și control trafic rutier pe DC 146, în localitatea Hangu, au depistat un moped, condus de un bărbat în vârstă de  30 de ani, din aceeași localitate.

Cu ocazia verificărilor și cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, mopedul în cauză nu este înregistrat sau înmatriculat, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, a fost scos din trafic de polițiști, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate două mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză, a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Acțiuni permanente ale polițiștilor

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă s-au aflat în teren acționând pentru siguranța cetățenilor, cu ocazia Zilelor comunei.

Astfel, în jurul orei 23:10, polițiștii au depistat un moped, condus de un tânăr în vârstă de  25 de ani.

Cu ocazia verificărilor și cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, mopedul în cauză nu este înregistrat sau înmatriculat, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,78mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de 25 de ani, a fost scos din trafic de polițiști, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză, a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, au acționat pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier

Echipele participante au legitimat 44 persoane, fiind verificate 43 autovehicule.

În baza constatărilor au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu semnificativ:

În jurul orei 19:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, au depistat pe DN15 D, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Girov, având permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Dulcești.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Bacău la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 7 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Galerie foto