19 August 2021Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 19 AUGUST

Bănuit de tâlhărie calificată, reținut de polițiști

La data de 16 august a.c., polițiștii de investigații din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către doi minori, de 16 ani, din aceeași localitate cu privire la faptul că au fost victimele unei infracțiuni de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii a reieșit că, la data de 16 august a.c., în timp ce cei doi minori se aflau pe o stradă din municipiul  Piatra Neamt, ar fi fost amenințați cu acte de violență de un tânăr de 21 de ani, care folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, le-ar fi solicitat banii pe care aceștia îi dețineau  asupra lor, respectiv suma de 30 de lei, telefoanele mobile și o bicicletă.

Ulterior tânărul în cauză a predat bunurile sustrase unui alt tânăr de 26 de ani din mun. Piatra Neamţ în scopul vânzării lor.

Tânărul de 21 de ani a fost identificat de o patrula mixtă formată din polițist și jandarm în municipiul Piatra Neamț, fiind condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la data de 18 august 2021, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Totodată față de tânărul de 26 de ani polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

 

Identificat și reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ștefan cel Mare au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 24 de ani, din Dulcești, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Investigațiile au relevat faptul că, în noaptea de 14/15 august  2021, tânărul ar fi sustras de pe un teren neîmprejmuit din comuna Ştefan cel Mare, o autoutilitară radiată, din 29 mai 2018,  ale cărei chei erau în interior.

Ulterior la data de 15 august a.c, acesta ar fi condus autoutilitara în comuna Bodeşti, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost integral recuperat.

În baza probatoriului administrat, la data de 18 august 2021, față de tânărul în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul zilei de astăzi, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

L-ați văzut?

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Secției de Poliție Rurală Urecheni continuă activitățile de căutare în vederea depistării numitului ROMAN GHIOCEL, de 15 ani, dispărut la data de 16 august 2021.

La data de 18 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Urecheni au fost sesizaţi de către o femeie din Țibucani, cu privire la faptul că fiul acesteia, ROMAN GHIOCEL de 15 de ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din localitatea Țibucani, la data de 16 august 2021 și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălţime 1.70 metri, greutate 65-70 de kilograme, ochi căprui.

La momentul dispariției acesta era îmbrăcat cu un tricou gri, pantaloni tip blug de culoare albastru, fiind încălțat cu papuci tip șlap de culoare neagră.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum și a localităților limitrofe, în vederea depistării acestuia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

Galerie foto