26 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

SĂPTĂMÂNA „PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” – PREVENIREA DISPARIŢIILOR DE MINORI ȘI A PLECĂRILOR VOLUNTARE

În cea de-a patra zi din săptămâna “Prevenirii Criminalității” polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au organizat activităţi informative-preventive dedicate prevenirii disparițiilor de minori/plecărilor voluntare și a traficului de persoane în centrele de ocrotire și la o școală specială din municipiul Piatra-Neamț.

***

Și polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dulcești au desfășurat activități preventive, în rândul copiilor de la Școala Gimnazială Dulcești.

Prevenirea disparițiilor de copii reprezintă o prioritate pentru Poliția Română, sens în care, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului a fost lansat Proiectul de prevenire al disparițiilor de copii și plecărilor voluntare ”Plecatul de acasă nu este o soluție!” ce are ca perioadă de implementare 22 mai 2023 - 30 iunie 2024 și urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie și centrele de protecție.

În cadrul activităților desfăşurate în cursul acestei zile, polițiștii au urmărit creșterea gradului de informare în rândul copiilor din sistemul de protecție socială - asistență maternală cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie.

Astfel, o relație strânsă, cu discuții deschise între copii și adulți, protejează copiii de rău. Este  necesar cunoașterea factorilor ce influențează decizia minorului de a pleca de acasă și/sau refuzul întoarcerii la domiciliu, copiii având nevoie de îndrumări în ceea ce privește modul de soluționare al problemelor cu care se confruntă.

Prin astfel de activități, polițiștii nemțeni doresc să atragă atenţia asupra unor paşi simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi care ne pot ajuta să evităm situațiile neplăcute.

Galerie foto