23 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII ÎN JUDEȚUL NEAMȚ PREVENIREA VIOLENȚEI DOMESTICE

În perioada 20-24 mai 2024, Poliția Română desfășoară la nivel național o serie de activități dedicate prevenirii infracționalității, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Cea de a treia zi a evenimentului, 22 mai, a fost dedicată prevenirii violenței domestice.

La data de 22 mai a.c., polițiștii de prevenire, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, au participat la o întâlnire, ce a avut loc la Direcția de Asistență Socială a orașului Târgu-Neamț, cu tematica prevenirii violenței domestice.

La eveniment au participat parteneri instituționali, Poliția Locală, Fundația Omenia, un cabinet de psihologie și beneficiari ai Centrului de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, din Târgu-Neamț.

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată importanța parteneriatului dintre instituții în combaterea fenomenului violenței domestice. Participanții au concluzionat unanim că nicio instituție nu poate răspunde singură provocărilor complexe și de amploare ale acestui fenomen, evidențiind necesitatea colaborării și învățării reciproce.

Discuțiile au abordat aspecte ale violenței domestice, inclusiv formele de manifestare, instituțiile implicate în intervențiile specializate, modalitățile de sesizare și legislația relevantă.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Poliției Române de a preveni și combate violența domestică și de a proteja victimele. Programul „Săptămâna Prevenirii Criminalității” subliniază angajamentul autorităților de a educa și mobiliza comunitatea în lupta împotriva acestui fenomen grav.

Prin colaborarea instituțională, ne dorim să asigurăm un sprijin adecvat pentru victime, contribuind la reducerea incidenței violenței domestice în comunitatea locală.

Galerie foto