24 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII ÎN JUDEȚUL NEAMȚ PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

În perioada 20-24 mai 2024, Poliția Română desfășoară la nivel național o serie de activități dedicate prevenirii infracționalității, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Cea de a treia zi a evenimentului, 23 mai, a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

În comuna Dochia, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), polițiștii de prevenire au organizat o sesiune de informare pentru cursanții de la cursul de comunicare în limba română.

Tema abordată a fost "Violența în familie și infracțiuni contra patrimoniului", subiecte de mare actualitate și importanță pentru siguranța și bunăstarea comunității locale.

De asemenea, la data de 23 mai, este marcată  Ziua internațională a copilului dispărut. Cu această ocazie, polițiștii de prevenire, alături de reprezentanții Poliției municipiului Piatra-Neamț au participat la conferința ROMACT, unde au fost discutate teme esențiale precum victimizarea copiilor aflați în situații de vulnerabilitate.

Subiectele conferinței au inclus prevenirea victimizării minorilor, riscurile asociate plecărilor voluntare, abuzurile sexuale și victimizarea minorilor în era digitală.

În cadrul conferinței, s-a pus un accent deosebit pe importanța educării copiilor și a părinților cu privire la siguranța online și recunoașterea semnelor timpurii ale abuzului.

Totodată, s-au discutat modalități de colaborare între autorități și comunitate pentru a asigura un mediu sigur și protejat pentru toți copiii.

Galerie foto