02 Septembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

POVEȘTI DIN VACANȚA DE VARĂ ALĂTURI DE POLIȚIȘTI

V-ați gândit vreodată la cât de importante sunt cărțile și cititul pentru voi, copiii de astăzi, care veți deveni adulți responsabili în viitor?

Ei bine, în timpul vacanței de vară, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț au participat la o serie de activități super distractive la Biblioteca de Vacanță, ediția 2023, organizată de Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu atât în cadrul Bibliotecii Centrale cât și în cadrul punctului de lectură situat în cartierul Speranța.

Copiii și tineri participanți la aceste activități au discutat împreună cu polițiștii prezenți pe teme legate de siguranța lor.

Astfel, prin intermediul jocurilor și a discuțiilor libere, au fost abordate teme diverse legate de siguranța rutieră, siguranța în timpul deplasărilor, siguranţa pe internet, despre situațiile în care sunt singuri acasă sau chiar când sunt plecați în vacanțe cu părinții și se pierd/rătăcesc de părinți.

Cititul și învățarea lucrurilor importante pot fi distractive și utile în același timp. Sperăm că v-a plăcut să petreceți timpul cu noi la Biblioteca de Vacanță și că v-ați simțit mai în siguranță și mai bine pregătiți să faceți față provocărilor viitoare.

Să încurajăm cu toții lectura și învățarea, pentru că aceasta este cheia pentru a crește și educa viitori adulți responsabili!

 

Galerie foto