04 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

MĂSURI PENTRU ASIGURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE ÎN ZONA MĂNĂSTIRII SIHLA

Sfânta Teodora de la Sihla este pomenită în calendarul ortodox și sărbătorită la data de 7 august. Ca în fiecare an, pelerinii vor fi prezenți la această sărbătoare, în zona Mănăstirii de la Sihla.

În perioada 5-7 august polițiștii și jandarmii vor fi prezenți la datorie, astfel încât să prevenim producerea de evenimente rutiere și să asigurăm un climat de ordine și siguranță publică.

Urmare a afluxului mare de persoane și vehicule în zona Mănăstirii de la Sihla, polițiștii rutieri își vor intensifica eforturile pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Pentru a preveni blocajele rutiere, accesul către de la Mănăstirea Sihla se va realiza începând cu data de 5 august a.c. ora 18:00 – până la data de 7 august a.c. ora 17:00 astfel:

accesul la urcare se va realiza pe drumul forestier ce leagă Mănăstirea Sihăstria de Sihla, iar coborârea se va realiza pe drumul forestier ce leagă Mănăstirea Sihla de Agapia.

Totodată, pentru a fi în siguranță vă adresăm câteva recomandări:

Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

Nu vă lăsați niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice sau în autoturismele personale.

Evitați să parcați autoturismul în zone neiluminate.

Nu va etalați bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, sau camerele foto pot atrage o atenţie nedorită.

Dacă sesizați fapte de natură antisocială, sau dacă aveți nevoie de indicații suplimentare, nu ezitați să vă adresați echipajelor de poliție și jandarmerie ce vor fi în teren.