02 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

INFORMARE DE INTERES PUBLIC

Începând cu data de 01 martie , testul pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație se susține în zilele de marți, între orele 10.00 – 12.00  și joi, între orele 12.00 – 14.00, la Mall Forum Center din municipiul Piatra Neamț, strada Cuiejdi, nr. 1B, etaj 4, jud. Neamț.

Conducătorii de autovehicule, care urmează să fie testați, trebuie să aibă asupra lor actul de identitate sau pașaportul, aflate în termenul de valabilitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere.

Testarea se susține în primele 20 de zile ale perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care se solicită reducerea sau până la expirarea perioadei de suspendare, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru :

- conducerea sub influenta băuturilor alcoolice

- nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale

- în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) şi d) din O.U.G. 195 din 2002.