01 Iunie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

FORȚELE MAI, ALĂTURI DE COPIII DIN JUDEȚUL NEAMȚ

Astăzi, platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, stadionul Cetatea din Târgu-Neamț și parcarea centrului comercial din Roman au fost transformate într-un loc al bucuriei. Forțele Ministerului Afacerilor Interne din Neamț s-au alăturat celor mici pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Evenimentele au adus împreună zeci de copii, părinți și reprezentanți ai MAI pentru a petrece o zi de neuitat.

Copiii au avut ocazia să interacționeze cu polițiști, jandarmi și pompieri, să descopere echipamentele de intervenție și să participe la diverse jocuri și activități organizate special pentru ei. Într-o atmosferă de sărbătoare, cei mici și-au făcut noi prieteni și au învățat despre importanța siguranței într-un mod distractiv și educativ.

Este o bucurie imensă să fim astăzi aici, în mijlocul copiilor. Să le prindem mânuțele și să ne jucăm împreună este cel mai frumos mod de a sărbători această zi specială. Prin astfel de evenimente, dorim să le arătăm copiilor că suntem aici pentru ei, nu doar în momentele de necesitate, ci și în cele de bucurie!

Evenimentul a inclus demonstrații ale unităților canine, jocuri interactive, trasee, activități preventive și o interacțiune plină de veselie. Copiii au fost fascinați de echipamentele de salvare și de exercițiile demonstrative, iar cățeii polițiști au oferit momente de neuitat celor mici. Atmosfera a fost completată de muzică, voie bună, cuirozități și multe zâmbete.

Părinții au apreciat inițiativa și au subliniat importanța interacțiunii pozitive dintre copii și forțele de ordine. „Astfel de evenimente sunt esențiale pentru a construi o relație de încredere și respect reciproc. Copiii învață să vadă forțele de ordine ca pe niște prieteni și protectori”, a menționat o mamică prezentă la eveniment.

Ziua s-a încheiat cu o mare îmbrățișare colectivă, simbolizând legătura strânsă dintre comunitate și forțele MAI. 

MAI buni, MAI veseli, MAI aproape în fiecare zi!

Galerie foto