13 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

CAMPANIE DE PREVENIRE A FAPTELOR DE PORT ȘI FOLOSIRE FĂRĂ DREPT DE OBIECTE PERICULOASE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Întâlnirile polițiștilor nemțeni cu elevii unităților de învățământ din județ sunt un prilej pentru copii și adolescenți de a participa la dialoguri interactive cu polițiștii, prin care primesc informații esențiale referitoare la conștientizarea acestora asupra problemelor și pericolelor la care se pot expune și formarea de comportamente responsabile și conștiente în fața realităților sociale, astfel încât prin parteneriatul școală -familie -autorități să ne atingem obiectivul comun, acela de a dezvolta un mediu social și școlar sigur pentru copiii noștri.

Pentru a preveni delicvența juvenilă și a combate situațiile ce ar putea contribui la victimizarea minorilor, este important că aceștia să cunoască măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă.

Săptămâna aceasta, polițiștii din Neamț au continuat activitățile educativ-preventive desfășurate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona școlilor și în incinta acestora, dar și pentru prevenirea victimizării elevilor.

La începutul săptămânii, polițiștii Biroului Siguranță Școlară al inspectoratului au demarat la nivel județean, în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț, activități în cadrul campaniei de prevenire a faptelor de port și folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Activitățile au fost desfășurate pe parcursul săptămânii la Liceul Miron Costin, Liceul Teologic ,,Melchisedec Ștefănescu" din municipiul Roman și la Școala gimnazială din Bârgăuani.

Totodată, aceștia au desfășurat activități preventive, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire,  Evaluare și Consiliere  Antidrog  Neamț, la Liceul Teologic "Episcop Melchisedec" și la Școala gimnazială ,,Vasile Alecsandri", din municipiul Roman.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii le prezintă acestora implicațiile unor astfel de fapte  pentru a înțelege și a conștientiza problematica, din punct de vedere al consecințelor fizice, psihologice sau juridice.

Totodată, polițiștii își propun să dezvolte parteneriatul cu cadrele didactice și reprezentanții părinților și ai elevilor, prin întâlniri în cadrul cărora să fie abordate probleme cu care se confruntă elevii și găsite soluții concrete și aplicabile, încurajând deschiderea și dialogul proactiv.

Galerie foto