09 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 9 SEPTEMBRIE

Bărbat cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecție

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în flagrant, un bărbat de 55 de ani, din localitatea Cuci, care a încălcat măsurile dispuse printr-un ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști împotriva sa, la aceeași dată, în jurul orei 11.00.

În baza probatoriului administrat, bărbatul de 55 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Depistat de polițiști conducând, având permisul suspendat

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat în trafic un tânăr, de 24 de ani, din județul Iași, care conducea o autoutilitară, pe strada Ștefan cel Mare, în Roman.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Update/Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt, reținut de polițiști

La data de 8 septembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile, cu interdicția de a părăsi județul Neamț .

Reamintim că, la data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie, de 43 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că, a fost victima infracțiunii de furt.

Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 11.00, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta unui supermarket din Târgu-Neamț, un bărbat, de 39 de ani, din Târgu-Neamț,  a profitat de neatenția acesteia, sustrăgându-i un portofel, în care se afla suma de aproximativ 1.000 euro, 950 lei, carduri bancare și documente personale.

Bărbatul a fost identificat de polițiști, în localitatea Brusturi, din prejudiciul în cauză fiind recuperată suma de 950 de lei, cardurile bancare si documentele personale, care au fost restituite persoanei vătămate.

La data de 7 septembrie a.c., persoana în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru audieri, iar în urma documentării activității infracționale, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Eveniment rutier în Gârcina

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 14.00,  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, în localitatea Gârcina.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Gârcina, se deplasa  pe strada Episcop Melchisedec Ștefănescu, ar fi surprins și accidentat, o tânără de 25 de ani, din Podoleni, care se deplasa în calitate de pieton, pe marginea părții carosabile.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto implicat în producerea evenimentului rutier și-ar fi continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști la scurt timp după producerea accidentului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză,  polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.