09 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 9 MARTIE

Bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiștii din Sagna

La data de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați, de către un bărbat de 39 de ani, din Buruienești, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri, dintr-un imobil din aceeași localitate.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, autori necunoscuți, ar fi pătruns prin efracție, în imobilul bărbatului de 39 de ani, care se afla plecat în afara țării, de unde ar fi sustras un laptop, mai multe scule electrice și sticle cu băuturi alcoolice, producând un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei.

La data de 8 martie a.c., polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, doi tineri, ambii de 22 de ani, din Doljești.

Totodată, în urma activităților desfășurate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Sagna, față de cei doi tineri a fost extinsă urmărirea penală și în alte cauze, stabilindu-se că în perioada 5-28 februarie a.c., aceștia  ar fi pătruns prin efracție într-un număr de 7 imobile de pe raza localității Doljești, de unde ar fi sustras bani, scule electrice și aparatură electronică.

Prejudiciul total de aproximativ 35.000 lei, care a fost recuperate parțial de polițiști.

În baza probatoriului administrat, la data de 8 martie a.c., față de cei doi tineri a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

***

La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați, de către un bărbat de 62 de ani, din Doljești, cu privire la faptul că, un bărbat de 65 de ani, din aceeași localitate a pătruns în imobilul său, de unde a sustras mai multe bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 6 martie a.c., bărbatul de 65 de ani ar fi pătruns prin efracție, în imobilul unei vecin de 62 de ani, ambii din Doljești, de unde ar fi sustras articole de îmbrăcăminte, articole de cosmetică, alimente și băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de 1.500 de lei.

În baza probatoriului administrat, la data de 7 martie a.c., față de bărbatul de 65 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

La data de 8 martie a.c., acesta a fost prezentat instanței de judecată, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Acțiune pentru combaterea traficului și furtului de autovehicule

La data de 8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor și traficului cu autovehicule.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat la imobilul unui bărbat de 49 de ani, din Roman,  un autovehicul ce a fost sustras de pe teritoriul Spaniei, la data de 7 iulie 2021.

Vehiculul în cauză a fost ridicat de polițiști, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Depistat conducând cu permisul suspendat

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, au depistat, pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu-Neamț, un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din județul Mureș, având permisul de conducere suspendat din data de 04 martie a.c., pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

Galerie foto