09 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 9 FEBRUARIE

Update- Ați văzut-o?

La data de 8 februarie a.c., minora AXINTE CRINA IONELA a fost identificată pe raza localității Trifești. Pe perioada dispariției aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni și nici nu a comis fapte de natură penală sau contravențională.

 

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, care se deplasa, pe strada Principală, din localitatea Răucești.

În urma verificării bazelor de date a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Bicazu Ardelean.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Bicaz la o pedeapsă privativă de libertate de 11 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Tarcău.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Bicaz la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecție.

Polițiștii i-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, reținut de polițiști

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Gării, din municipiul Roman, se află o persoană rănită.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, la aceeași dată, în jurul orei 15:50, între doi bărbați cu vârste de 36 și 42 de ani, ambii din municipiul Roman, pe fondul consumului de substanțe halucinogene, ar fi izbucnit un conflict spontan, ambii bărbați aplicându-și reciproc mai multe lovituri, atât cu pumnii și picioarele, cât și cu un cuțit.

Bărbatul de 42 de ani a fost transportat de polițiști la o unitate medicală, pentru acordare de îngrijiri medicale.

În urma materialului probator administrat, față de bărbatul de 36 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de lovire sau alte violențe.

 

Percheziții într-un dosar de uz de armă și braconaj cinegetic

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și ai Poliției orașului Bicaz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Neamț, Serviciului de Ordine Publică Neamț, Serviciului Criminalistic Neamț și al luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț au pus în executare 5 mandate de percheziție pe raza orașului Bicaz și a localităților Tașca și Tarcău, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de uz de armă și braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2024, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, din Bicaz și Tarcău, cu atribuții în combaterea braconajului piscicol, ar fi desfășurat activități de pescuit ilegal, pe lacul Izvorul Muntelui, cu scopul comercializării peștelui.

Totodată, în calitate de paznici de vânătoare, în aceeași perioadă, s-ar fi deplasat pe mai multe fonduri de vânătoare, unde ar fi împușcat diverse cervide, cu scopul comercializării cărnii în cadrul unor evenimente private.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 kg pește congelat și proaspăt diferite specii, aproximativ 80 kg carne de vânat, 17 rațe sălbatice, mai multe trofee animale sălbatice, fragmente osoase colț de mistreț, mai multe piei de animale sălbatice, 8 plase de pescuit monofilament și textil, mai multe cartușe cu capsa nepercutată și percutată, o matriță de confecționat muniție tip bile cu plumb, arme de vânătoare legal deținute, un dispozitiv de termoviziune.

În cauză polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt.

Galerie foto