08 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 8 NOIEMBRIE

 

Depistați în flagrant de polițiști
 
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DN 15D, pe raza localităţii Girov, au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din Piatra-Neamț.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
***
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DJ 157G, pe raza localităţii Oglinzi, au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 34 de ani, din Târgu-Neamț.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.
 
***
La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, pe DN2, în localitatea Traian, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din București.
 
În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că acesta avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță
 
La data de 7 noiembrie a.c., în intervalul 10:00-13:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Români au acționat pe raza de competentă pentru creșterea gradului de siguranță publică.
 
În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
Pe timpul desfășurării infracțiunii, polițiștii au legitimat peste 40 de persoane și au verificat peste 40 de vehicule, adresând conducătorilor auto recomandări pentru un trafic în siguranță.
 

Reținuți pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Oniceni se află mai multe persoane recalcitrante.
 
Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în noaptea de 4 spre 5 noiembrie, în jurul orei 00:30, la un club din localitatea Oniceni, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict izbucnit spontan, 5 persoane și-ar fi aplicat reciproc lovituri, prin comportamentul astfel manifestat fiind tulburată ordinea și liniștea publică.
 
Având în vedere materialul probatoriu administrat în cauză, la data de 07 noiembrie a.c., organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliției Rurală Ion Creangă, au dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore fată de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani.
 
La data de 08 noiembrie a.c., persoane în cauză urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, în vederea propunerii luării unei măsuri preventive.
 
 
Atenție la infracțiunile de mediul on-line
 
La data de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ a fost sesizați prin plângere de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din Piatra-Neamț, despre faptul că a fost înşelată cu suma de 4.350 lei în urma unui anunţ postat pe o reţea de socializare de către o asociație non-profit.
 
În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că persoana vătămată ar fi trimis în mai multe tranșe suma de 4.350 lei, pentru a putea intra în posesia unui ajutor în valoare de 50.000 euro.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorului.
 
***
 
Înainte de a efectua o tranzacție, comunicați în detaliu cu vânzătorul sau cel care prestează serviciul în cauză. Adresați întrebări specifice și solicitați imagini sau detalii suplimentare pentru a vă asigura că produsul sau serviciul corespunde descrierii.
 
În general, atunci când faceți cumpărături on-line sau întâlniți persoane necunoscute prin intermediul aplicațiilor de socializare, este important să fiți precauți și să adunați cât mai multe informații, înainte de a face orice tranzacție sau angajament financiar.

 

 

 

Galerie foto