08 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 8 MARTIE

Update/Reținut pentru port fără drept de obiecte periculoase

La data de 7 martie a.c., bărbatul de 31 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Reamintim că, de 5 martie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați, cu privire la faptul că, în incinta unui cazinou, din Târgu-Neamț, se află o persoană care are asupra sa o sabie.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 5 martie a.c., pe fondul consumului de alcool și a unei stări conflictuale cu un angajat al respectivului cazinou, un bărbat de 31 de ani, din Târgu-Neamț, ar fi pătruns în incinta acestuia, având asupra sa o sabie.

Deoarece persoana, cu care bărbatul de 31 de ani se afla în conflict, nu se afla în incinta cazinoului, acesta a părăsit locația fără a recurge la acte de violență.

Bărbatul a fost imobilizat de polițiști fiind condus pentru audieri la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț.

În baza probatoriului administrat de polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț, la data de 6 martie a.c., față de bărbatul de 31 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de portul fără drept de obiecte periculoase.

Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol

La data de 7 martie  a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț, cu sprijinul reprezentaților  Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț au acționat pe luciul de apă al lacului Izvorul Muntelui Bicaz, pentru combaterea pescuitului ilegal.

Polițiștii au depistat, în flagrant, doi bărbați cu vârste de 60 și 69 de ani, din Grozăvești și Potoci, în timp ce desfășura activități de braconaj piscicol, prin folosirea unei plase de pescuit tip monofilament, cu ajutorul căreia ar fi capturat 4 kilograme de pește, de diferite specii.

Cantitatea de pește descoperită de polițiști a fost redată mediului natural.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, plasa de pescuit tip monofilament, în lungime totală de 25 de metri și ambarcațiunea folosită la comiterea infracțiunii.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea de plase monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

De 8 martie polițiștii au întâmpinat colegele de birou și participantele la trafic cu flori și mesaje de felicitare

Ziua de 8 martie are o semnificație aparte pentru toată lumea. În această zi, pornind de la gândul că gesturile mici pot aduce bucurie întreaga zi, polițiștii rutieri au ales să întâmpine colegele de muncă și participantele la trafic cu flori și zâmbete.

La prima oră, polițiștii au organizat o primire unică colegelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, acestea fiind întâmpinate cu flori și mesaje de La mulți ani!

În continuare, începând cu ora 09:00, polițiștii rutieri s-au întâlnit în trafic cu conducătoarele auto, ce tranzitau municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz sau se aflau în drum spre activitățile zilnice, acestea fiind întâmpinate cu flori și mesaje de felicitări.

Grija pe care o purtați de fiecare dată celor dragi să fie cea care ne ține la distanță de evenimente rutiere nedorite.

La mulți ani cu bucurie tuturor femeilor!

Galerie foto