08 Mai 2022Sursa: IPJ Neamt

BULETIN DE PRESĂ 8 MAI

Reținuți pentru mai multe infracțiuni

La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane au urmărit în trafic un echipaj de intervenție al unei firme de pază, producând distrugeri ale autoturismului acestora. 

Imediat, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului, procedând la aplanarea cu operativitate a altercației și implicit la imobilizarea și conducerea la sediul poliției a persoanelor participante.

Investigațiile au relevat faptul că, la data de 6 mai a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj al unei firmei de pază a fost solicitat să intervină, în incinta unei săli de jocuri, din municipiul Piatra Neamț, unde doi tineri în vârstă de 23 și 24 de ani, din județul Constanța, ar fi provocat scandal, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

În continuare cei doi tineri ar fi adresat amenințări echipei de intervenție, urmărind în trafic autoturismul cu care aceștia se deplasau și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, ar fi provocat distrugeri autoturismului acestora.

În urma controlului efectuat asupra persoanelor și autoturismului polițiștii au identificat un pistol neletal tip airsoft, mai multe butelii de gaz pentru acesta, o bâtă și un obiect tăietor înțepător, care au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 7 mai a.c., în urma documentării activității infracționale a celor implicați și având în vedere pericolul social al faptelor, față de cele 2 persoane, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi amenințare.

 

Cercetat pentru lovire sau alte violențe

La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat provoacă scandal, în incinta unui magazin din localitatea Pipirig. 

Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului, procedând la aplanarea stării conflictuale și conducerea la sediul poliției a persoanelor participante.

Investigațiile au relevat faptul că, la data de 6 mai a.c., în jurul orei 11.30, un bărbat de 35 de ani, din Pipirig, aflându-se în incinta unui magazin din aceeași localitate, ar fi exercitat acte de violență asupra unui bătrân de 85 de ani, din Dolhești.

La aceeași dată, față de bărbatul în cauză, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

La data de 7 mai a.c., bărbatul de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, a fost prezentat de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, acesta fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Arest la domiciliu pentru furt calificat

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Horia, ce se deplasa pe Drumul Județean 207A, în localitatea Sagna.

Deoarece polițiștii aveau suspiciuni, cu privire la implicarea celor din autoturism într-o posibilă activitate infracțională, au procedat la efectuarea controlului asupra persoanelor și autoturismului,  fiind identificați aproximativ 100 m de cablu telefonic, doi clești și un bomfaier, care au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în cursul aceleiași nopți, doi tineri, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, din Horia, s-ar fi deplasat cu autoturismul pe raza localității Vulpășești, de unde ar fi sustras aproximativ 100 m de cablu telefonic.

La aceeași dată în baza probatoriului administrat, tinerii în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Faţă de aceștia, la data de 7 mai a.c., s-a luat măsura arestului la domiciliu  pentru 30 de zile.

 

Eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane

La data de 7 mai a.c, în jurul orei 10.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Ștefan cel Mare, în localitatea Podoleni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Podoleni, conducea un atelaj hipo, pe sectorul de drum anterior menționat, a pierdut controlul asupra animalului, căzând pe marginea părții carosabile, vehiculul cu tracțiune animală continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 2 km.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 64 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

 

Conducător auto depistat sub influența substanțelor psihoactive

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism bulevardul General Nicolae Dăscălescu, în Piatra Neamț.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă la metamfetamină și opiacee.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

 

Depistat conducând cu viteză și cu dreptul de a conduce suspendat

La data de 6 mai a.c., ora 20.30, polițiștii rutieri au depistat, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Girov, un bărbat, de 36 de ani, din județul Brașov, care conducea un autoturism, cu 90 de km/h, pe un sector de drum cu limită inferioară acesteia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.