08 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 8 FEBRUARIE

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 21:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din București, care se deplasa, pe strada Barajului, în localitatea Bicaz.

În urma verificării bazelor de date a rezultat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic

La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au procedat la oprirea unei autoutilitare ce transporta material lemnos și se deplasa pe DN15 B, în localitatea Pipirig.

Cu ocazia verificărilor și măsurătorilor efectuate de către polițiști și specialiștii silvici, s-a constat faptul că materialul lemnos identificat nu ar fi conform celui specificat în avizul de însoțire.

Totodată, conducătorul auto ar fi deținut în telefonul mobil un aviz de însoțire pentru un volum de 8 m.c. rășinoase cherestele, fără ca transportul acesteia să aibă loc în realitate, cu scopul ca societatea destinatară să-și creeze proveniență de cherestea în depozit.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.