08 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 8 AUGUST

Update/ Ați văzut-o?

La data de 7 august a.c., minora s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Roman. În perioada cât a fost plecată de la domiciliu, aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni. Totodată, minora a refuzat să fie predată părinților și să se întoarcă la domiciliul din Roman, fapt pentru care au fost înștiințați reprezentanții DGASPC Neamț.

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 43 de ani, din Roman cu privire la faptul că, fiica sa MIRON LAVINIA-ELENA, în vârstă de 17 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, din data de 1 august a.c., și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălţime - 1.50 m,  greutate –60 de kilograme, păr șaten, lung, prezentând o cicatrice la nivelul umărului stâng.

La momentul dispariției aceasta era îmbrăcată cu o rochie de culoare roz cu mov, purtând încălțăminte de culoare portocaliu și având asupra sa un rucsac de culoare verde.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman și în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceastea.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție!

 

Update/ Ați văzut-o?

La data de 7 august a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că pe malul drept al râului Bistrița, a fost identificat trupul unei persoane.

Polițiștii au stabilit identitatea acesteia, o femeie în vârstă de 75 de ani, din Piatra-Neamț, persoană care la data de 22 iulie a.c. ar fi părăsit în mod voluntar domiciliul și nu a mai revenit.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, reținută de polițiști

La data de 06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023,  o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinți, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara tării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro.

La data de 07 august a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la imobilele persoanei bănuite de comiterea faptei.

Cu această  ocazie au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri și comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce ar face parte din grupa suplimentelor alimentare.

În urma materialului probator administrat, femeia de 44 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.