07 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 7 OCTOMBRIE

Continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii au continuat acțiunile pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor cu violenţă, a combaterii nerespectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier.

Astfel, în intervalul 08:00-12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ștefan cel Mare au acționat pe raza de competență a secției, iar în intervalul orar 09:00-12:00, acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliţie Rurală Români, fiind desfășurate de polițiștii din cadrul secției și cei din cadrul Biroului Rutier Roman.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat un număr de 77 sancțiuni contravenționale, fiind verificate peste 80 de autovehicule, fiind reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

 

***

La aceeași dată, în jurul orei 12:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat în trafic, pe DN 15C, pe raza localității Bălțătești, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 27 de ani, care transporta material lemnos, fără a deține documente legale.

Cantitatea de 3,2 m.c. material lemnos a fost confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Văratec.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 și a O.U.G. 195 din 2002, pentru defecțiunile tehnice constatate, polițiștii reținând certificatul de înmatriculare al autoutilitarei în cauză.
 

Ansamblu de vehicule și material lemnos indisponibilizat de polițiști

La data de 5 octombrie a.c., în jurul orei 23:50, patrula de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman a oprit pentru verificare, pe artera ocolitoare, din municipiul Roman, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru continuarea verificărilor, la Ocolul Silvic Roman.

La data de 6 octombrie a.c., în urma verificărilor realizate a rezultat faptul că, documentele de însoțire ale transportului au fost introduse cu întârziere în aplicația specifică, iar materialul lemnos transportat prezenta diferențe față de cantitățile și speciile prezentate în documente.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 47,82 m.c. cherestea, în valoare de 45.000 de lei precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 200.000 de lei. 
 

A părăsit locul accidentului, identificat de polițiști

La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 13:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au fost sesizați, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 15B, în localitatea Poiana Largului.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce o femeie în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate, conducea un autoturism pe DN 15B, din direcția Petru Vodă spre Poiana Largului, ar fi fost acroșată de un autoturism, ce ar fi pătruns pe DN 15B, fără să acorde prioritate, proiectând autoturismul în gardul unui imobil, după care și-ar fi continuat deplasarea.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto.
 
Polițiștii au identificat și depistat, în localitatea Poiana Largului, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de   vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

 

Galerie foto