06 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 6 MAI

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

La data de 5 mai a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț au depistat într-un centru comercial, din Piatra Neamț, un tânăr de 20 de ani, din județul Dâmbovița, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Pucioasa la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de viol și furt calificat.

Cel în cauză a fost condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Acțiuni permanente pentru siguranța cetățenilor

În perioada 4-5 mai a.c., în intervalul orar 17:00-06:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț și cei ai Biroului de Investigații Criminale Roman, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra persoanelor, care aduc atingere unor relații privind conviețuire socială, pe raza localităților Dulcești, Horia și Girov.

Concomitent, polițiștii Serviciului Rutier Neamț și ai Biroul Rutier Roman au acționat pe Drumul Național 15D, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au legitimat aproximativ 60 de persoane și au verificat 40 de autoturisme, pentru neregulile constatate fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Astfel de acțiuni au scopul de a asigura siguranța cetățeanului și descurajarea fenomenului infracțional. Pe timpul desfășurării acțiunii nu au avut loc evenimente care să conducă la tulburarea ordinii și liniștii publice.

***

La data de 5 mai a.c., la nivelul Secției de Poliție Rurală Săvinești, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii au acționat pe linia depistării transportatorilor de material lemnos, ce săvârșesc abateri la acest regim. Acțiunea s-a desfășurat pe raza localităților Dochia și Mărgineni.

Astfel, în jurul orei 10:00, polițiștii au depistat pe Drumul Județean 175, în localitatea Mărgineni, o autoutilitară care transporta meterial lemnos, specia fag, cantitatea de material lemnos înscrisă pe documentele de transport  fiind diferită față de cea identificată în momentul controlului.

Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, din Alexandru cel Bun, a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cantitatea de material lemnos identificată, respectiv 3,38 m.c., fiind confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Gârcina.

***

În perioada 3-5 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Neamț au acționat, pe raza localităților Girov, Dochia, Ștefan cel Mare și Dragomirești, pentru prevenirea evenimentelor negative, în care pot fi implicați câini periculoși sau agresivi și pentru identificarea neregulilor la regimul de detenție al acestora.

Cu această ocazie au fost efectuate verificări la 38 de persoane, ce deține aceste specii de câini, fiind realizate instruiri cu privire la obligațiile legale ce trebuiesc respectate de aceștia, legate de înregistrarea și declararea acestor animale la Asociațiile Chinologice și la sediul structurii de poliție, pe raza căruia se află imobilul unde sunt deținuți astfel de câini.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale.

 

Activități preventive, desfășurate de polițiști în localiatea Drăgănești  

În ziua de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au desfășurat activități informativ-preventive, împreună cu elevii claselor I-IV, la Școala Gimnazială, din localitatea Drăgănești.

Activitățile au adus în discuție teme precum comportamentul de tip bullying, precum și privitor la respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice.

Prin prezentarea de materiale video și discuții interactive, precum și prin prezentarea de exemplele concrete, polițiștii i-au învățat pe cei mici despre importanța abordării unui comportament corect ca pietoni sau în relațiile cu colegii de clasă.

Astfel, privind prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare, aceștia înțelegând că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Galerie foto