05 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 5 SEPTEMBRIE

Acțiune de amploare a polițiștilor, pe raza Secției de Poliție Rurală Ion Creangă

În noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., în intervalul orar  20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au desfășurat o acțiune de amploare, pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, consumului de substanțe psihoactive și asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor.

https://youtu.be/xZUtWlybcwU

În activități au fost angrenați peste 45 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

În acest context, au fost efectuate verificări la 5 agenți economici, care au program de funcționare pe timp de noapte, fiind legitimate aproximativ 50 de persoane și verificate 20 de autoturisme.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.500 de lei, pentru abateri săvârșite la O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea 227/2015 privind codul fiscal și O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, suma de 550 lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

Polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind reținute și 2 permise de conducere.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 812 articole pirotehnice, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

 

A sunat clopoțelul!

În această dimineață, a sunat clopoțelul pentru elevii și preșcolarii din județul Neamț. Polițiștii au fost prezenți la festivitățile de deschidere a noului an școlar, adresând copiilor, părinților și cadrelor didactice mesaje de încurajare și încredere.

Totodată, polițiștii rutieri și de ordine publică au fost prezenți atât în apropierea unităților de învățământ, cât și pe traseele către școală, pentru a veghea la siguranța celor mici.

Ne dorim ca și în acest an colaborarea școală – familie – poliție să fie una fructuoasă,  astfel încât eforturile noastre să le asigure copiilor un mediu educațional sigur.

Polițiștii de prevenire și de siguranță școlară vor continua activitățile de informare și prevenire, astfel încât să fie aproape de elevi și cadre didactice.

Vă urăm tuturor un an școlar plin de reușite și împliniri!

Galerie foto