05 Octombrie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 5 OCTOMBRIE

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, de către reprezentanții unui centru comercial, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că un bărbat a trecut de casele de marcat, cu un troller în care se aflau mai multe produse alimentare.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 22:00, un bărbat, în vârstă de 35 de ani , din Piatra-Neamț, ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un centru comercial, din Piatra-Neamț, acesta fiind oprit de agenții de securitate.

Totodată, în urma documentării activității infracționale a rezultat faptul că, în cursul lunilor iunie și iulie a.c., bărbatul în cauză ar fi sustras dintr-o stație peco, din Piatra-Neamț, băuturi alcoolice.

În urma administrării materialului probator, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.

Depistat sub influența alcoolului

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Girov, a unui autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor cu violenţă, a combaterii nerespectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au explicat conducătorilor auto, importanța unei conduite responsabile în trafic.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.300 de lei, fiind verificate 27 de autovehicule.

Totodată, în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au oprit, pe DN 15C, în localitatea Crăcăoani, un ansamblu de vehicule în vederea verificării legalității transportului de material lemnos.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul a fost însoțit de polițiști la Ocolul Silvic Văratec, pentru verificări, rezultând o diferență de 2 m.c. material lemnos transportat în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de material lemnos.

Totodata, pentru abaterile la O.U.G. 195 din 2002 constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 725 de lei și a fost retinut certificatul de înmatriculare.

 

Galerie foto