05 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 5 FEBRUARIE

Bănuit de infracțiuni la regimul rutier, arestat preventiv

În noaptea de 3 februarie a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au procedat la oprirea unui autoturism care se deplasa, pe aleea Tineretului, în municipiul Piatra-Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani, din București, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiștii a rezultat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului adminIstrat polițiștii au dispus reținerea bărbatului în cauză pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

Bănuit de mai multe infracțiuni, arestat la domiciliu

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 13:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un agent de pază cu privire la faptul că, într-un local din Târgu-Neamț, a avut loc un conflict în urma căruia un client a fost lovit.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că în timp ce un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Târgu-Neamț, se afla în locația respectivă, ar fi intervenit într-un conflict verbal izbucnit între doi clienți, moment în care ar fi fost lovit de către unul dintre cei doi bărbați.

Ulterior, profitând de starea de inconștiență a persoanei vătămate, persoana în cauză i-ar fi sustras acestuia o sumă de bani și ar fi părăsit localul.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au organizat o acțiune de identificare și localizare a persoanei bănuite de comiterea faptei, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Vânători Neamț. Asupra acestuia polițiștii au găsit suma de 300 de lei, aparținând persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 27 de ani, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și furt.

La data de 4 februarie a.c. bărbatul în cauză a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

 

Depistați în flagrant de polițiști

În noaptea de 4 februarie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe strada Orhei, în municipiul Piatra-Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 26 de ani, din localitatea Dragomirești, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au efectuat semnal acustic și luminos de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe Drumul Județean 207D, în localitatea Cotu Vameș.

Conducătorul auto, în vârstă de 57 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 5 februarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani în timp ce acționau pe linia de controlului şi supravegherii traficului rutier în localitatea Gherăești, pe strada 1 Decembrie 1918, au observat un autoturism avariat, aflat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers, șoferul acestuia aflându-se la volanul autoturismului.

Conducătorul auto, în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 02:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, acționând pe strada Valea Albă, din Piatra-Neamț, au depistat un autoturism, condus de un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.