04 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 4 DECEMBRIE

Infracțiuni rutiere depistate în flagrant de polițiști

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Gherăești, a unui autoturism condus de un minor de 15 ani, din aceeași localitate.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pasager pe scaunul din dreapta se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat minorului autoturismul spre a-l conduce.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de o persoane care nu deține permis de conducere.

***

Totodată, la data de 3 decembrie a.c., 5 conducători auto, cu vârste cuprinse între 31 și 57 de ani au fost depistați de polițiști, în flagrant, conducând vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Testările cu aparatul etilotest au indicat concentrații cuprinse între 0,55 și 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Trufe negre confiscate de polițiști

La data de 2 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă au acționat pe linia combaterii, transportului, tăierii și comercializării materialului lemnos și nelemnos.

În urma controlului efectuat asupra unui autoturism, polițiștii au descoperit cantitatea de 27,59 kg de trufe negre, în valoare de aproximativ 15.400 de lei, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.

Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Galerie foto