30 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 30 IUNIE

Acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere

La data de 29 iunie a.c., în intervalul orar 14:00-20:00, polițiștii Biroului Rutier Roman, BDNE Neamț şi Secției de Poliție Rurală Sagna au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier.

Polițiștii au constatat 72 de abateri la regimul rutier, fiind efectuate 58 de testări cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni, 2 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 2 cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemple:

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 14:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat pe Drumul Județean 207A,  în localitatea Sagna, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Stănița,  având permisul reținut.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 29 iunie a.c.., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în localitatea Sagna, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Roman,  ce se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul SR-BDNE Roman au depistat pe Drumul Județean 207K, în localitatea Doljești, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Roman,  ce se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză  are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

Update/ Percheziții într-un dosar de furt calificat

La data de 29 iunie a.c., bărbatul de 33 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile

În fapt, la data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați că în noaptea de 22 spre 23 iulie a.c., în perioada 22:00-24:00, persoane necunoscute au sustras un număr de 200 baloţi din fân, ce se aflau în extravilanul satului Ion Creangă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.

Totodată, la aceeași dată, persoane necunoscute au sustras 1.000 kg de din lucernă , din extravilanul localității Mesteacăn, cauzând un prejudiciu de 800 lei.

La data de 28 iunie a.c. polițiștii din cadrul Secții de Poliție Ion Creangă au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Ion Creangă, la imobilele unui bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate, bănuit de comiterea faptei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind ridicate de polițiști și restituite persoanelor vătămate.

Față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 29 iunie a.c.., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul BDNE Bicaz, în timp ce desfășurau activități pe DN17 B, în afara localității Poiana Largului, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din Poiana Teiului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 30 iunie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în localitatea Borca, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză  nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

 2 persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, reținute de polițiști

La data de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr de 25 de ani, din Icușești,  cu privire la faptul că a fost agresat de o altă persoană.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 28 iunie, în jurul orei 21:00, în timp ce tânărul de 25 de ani se afla pe un drum public, din localitatea Icușești, ar fi avut un conflict spontan cu un minor de 16 ani, din aceeași localitate.

Ulterior, în jurul orei 22:30, urmare a situației conflictuale anterioare, în timp ce se aflau în curtea unui operator economic din Icușești, între tânărul de 25 de ani și tatăl minorului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, ar fi izbucnit un conflict. Cele două persoane având asupra lor un obiect din lemn și un topor și-ar fi adresat reciproc amenințări, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

În urma probatoriului administrat, la data de 29 iunie a.c., față de cele două persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violente, amenințare şi tulburarea ordinii şi liniștii publice, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii acestui conflict.

Galerie foto