03 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 3 FEBRUARIE

Sancționat contravențional pentru contravenții silvice 

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 18:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au procedat la oprirea unui ansamblu auto ce transporta material lemnos și se deplasa pe DN17, în localitatea Poiana Teiului.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, ansamblul auto a fost imobilizat de polițiști și condus la Ocolul Silvic Poiana Teiului.

Urmare a verificărilor efectuate de polițiști și specialiștii silvici, la data de 2 februarie a.c. a rezultat o diferență în plus de masă lemnoasă, de 4.67 m.c. cherestea, care a fost confiscată de polițiști.

Totodată, pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.000 de lei.

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui ansamblu de vehicule care se deplasa, pe strada Bogdan Dragoș, în municipiul Roman.

Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, din județul Vaslui, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.