30 Septembrie 2023Sursa: Ipj Neamț

BULETIN DE PRESĂ 29 SEPTEMBRIE

 

Update/L-ați văzut?

 

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că persoana dispărută din data de 7 septembrie a.c., a fost identificată pe raza localității Ceahlău.

În această perioadă, persoana în cauză nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Reamintim că la data de 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 7 septembrie a.c., BULAI MIHAI în vârstă de 54 de ani, din Ceahlău, a plecat în pădure la cules de ciuperci și nu a mai revenit la imobilul său.

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Ion Creanga, mai multe vehicule ce transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că un ansamblu de vehicule ar fi avut Inspecția Tehnică Periodică expirată pentru remorca cu care transporta material lemnos, iar cantitatea transportată nu ar fi corespuns cu cea înscrisă în documentele de transport.

Astfel, ansamblul auto în cauză a fost condus de polițiști la Ocolul Silvic Roman pentru verificări.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiștii silvici a rezultat o cantitate de aproximativ 13 m.c. material lemnos transportat în plus față de documentele de transport.

Pentru abaterile constatate pe  timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat un număr de 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 27,82 m.c. material lemnos precum și a ansamblului de vehicule.

Galerie foto