29 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 29 MAI

Acțiuni pentru un trafic în siguranță

În noaptea de 27 spre 28 mai a.c.,în intervalul orar 22:00-04:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul acțiunii polițiștii au efectuat 24 de testări cu aparatul etilotest, depistând în flagrant doi conducători auto, conducând sub influența alcoolului. Totodată, pentru contravențiile constate, aceștia au aplicat 6 sancțiuni contravenționale.

Exemple:

Astfel, în jurul orei 01:00, polițiștii au depistat, în localitatea Cordun, un tânăr de 27 de ani, din Pildești, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 02:30, în timp ce acționau în localitatea Tămășeni, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 27 spre 28 mai a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pe raza de competentă a secției, pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier și a celor cu violență.

Urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.700 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

***

La data de 27 mai a.c., în intervalul orar 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au legitimat 82 de persoane și au verificat peste 70 de autovehicule, iar urmare a abaterilor constatate au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000 de lei,  fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

 

Conduceau având permisul suspendat

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman, au depistat pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Roman, o femeie, de 31 de ani, din județul Iași, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

***

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, pe sectorul de drum DN2-E85, în localitatea Secuienii Noi, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din județul Suceava, care se deplasa cu viteza de 120 km/h, pe un sector de drum în localitate, având dreptul de a conduce suspendat.

În ambele cauze polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Conducea cu o alcoolemie de 1,53 mg/l alcool în aerul expirat

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Bistricioara, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, au depistat în trafic, în localitatea Păstrăveni, un motoscuter condus de un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule iar motoscuterul nu este înmatriculat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Galerie foto