29 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 29 IUNIE

Acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere în Târgu-Neamț

La data de 28 iunie a.c., în intervalul orar 13:00-15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier.

Polițiștii au verificat 48 conducători auto, pentru abaterile constatate fiind aplicate 20 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.700 de lei.

 

Percheziții într-un dosar de furt calificat

La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 22 spre 23 iulie a.c., în perioada 22:00-24:00, persoane necunoscute au sustras un număr de 200 baloţi din fân, ce se aflau în extravilanul localității Ion Creangă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.

Totodată, la aceeași dată, persoane necunoscute au sustras cantitatea de1.000 kg de lucernă, din extravilanul localității Mesteacăn, cauzând un prejudiciu de 800 lei.

La data de 28 iunie a.c. polițiștii din cadrul Secții de Poliție Ion Creangă au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Ion Creangă, la imobilele unui bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate, bănuit de comiterea faptei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind ridicate de polițiști și restituite persoanelor vătămate.

Față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 28 iunie a.c., polițiștii de investigații din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat, pe strada Ion Creangă, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Roman, la o pedeapsă privativă de libertate de un an și trei luni de închisoare,  pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.