29 Ianuarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 29 IANUARIE

Evenimente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Vânători-Neamț, soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Lunca, conducea un autoturism pe strada Sf. Teodora, din localitatea Vânători-Neamț, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe partea stângă a părții carosabile și producând avarii unei conductă de gaz.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Bistrița.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 40de ani, din Alexandru cel Bun, conducea un autoturism pe DN 15, din localitatea Bistrița, ar fi surprins și accidentat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Dumbrava Roșie, ce se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, rezultând rănirea acestuia.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

În perioada 27-28 ianuarie a.c.,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, polițiști din cadrul Poliției orașului Bicaz și ai Secțiilor de Poliție Rurală Dulcești, Gârcina, Bicaz și Ștefan cel Mare au acționat, pe raza de competență, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și prevenirea evenimentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, pentru abaterile contravenționale constatate, au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale.

 De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut un permis de conducere, fiind confiscată și cantitatea de 3,38 m.c. material lemnos.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 08:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe DN 2, în localitatea Horia, depășind cu peste 50 km/h limita legală .

Conducătorul auto, în vârstă de 63 de ani, din județul Brașov, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au efectuat semnal acustic și luminos de oprire al unui autoturism care se deplasa sinuos, pe Drumul Județean 127A, în localitatea Bicaz Chei.

Conducătorul auto, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, acționând conform planului de acțiune pe Drumul Național 15, din localitatea Pângărați, au depistat un autoturism, ce tracta o remorcă, condus de un bărbat de 53 de ani, din Dumbrava Roșie.

În urma verificării bazelor de date a rezultat faptul că, remorca în cauză nu figurează înmatriculată sau înregistrată, pentru a fi tractată pe drumurile publice din România.

Totodată, remorca avea aplicată o plăcuță de înmatriculare ce ar fi aparținut unui alt  autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.