28 Mai 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 28 MAI

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 27 mai a.c., în jurul orelor 19:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Săbăoani au acționat conform planului de acțiune, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere, pe raza localității Tămășeni.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au depistat în flagrant, în localitatea Tămășeni un minor de 15 ani, din aceeași localitate, care conducea un moped, fără ca acesta să fie înregistrat sau înmatriculat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat .

***

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au oprit pentru control, pe DJ 156 A, în localitatea Borlești, un autoturism, condus de un bărbat de 54 de ani.

Datorită faptului că acesta era incoerent în vorbire și emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 07:30, un echipaj de poliție din cadrul Serviciul Rutier Neamț a depistat pe DN 15, în localitatea Dumbrava Roșie, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

Cu ocazia controlului documentelor, s-a stabilit faptul că, acesta nu ar avea încheiată o poliță RCA, fiind sancționat contravențional și fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Tot în aceeași zi, în jurul orelor 09:40, bărbatul de 46 de ani a fost depistat de polițiști, în localitatea Dumbrava Roșie, conducând același autoturism, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Polițiștii i-au reținut numerele de înmatriculare, fiindu-i adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe au fost retrase și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia

La data de 27 mai a.c.,  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgențe s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 82 de ani, din Negrești care reclamă faptul că, a fost victima unui eveniment rutier, din data de 25 mai.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 25 mai a.c., în jurul orei 12:00, în timp ce un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Neamț, conducea un autoturism, pe DJ 156A, între localitățile Negrești și Poiana ar fi surprins și accidentat bărbatul de 82 de ani, care se deplasa în calitate de pieton.

Conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea sau înștiințarea poliției.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.