28 Iulie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 28 IULIE

Percheziții într-un dosar de contrabandă calificată și uz de armă fără drept

La data de 27 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la imobilul unui bărbat de 42 de ani, din Costișa.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un pistol neletal supus autorizării, cu două încărcătoare și trei cartușe de calibre diferite.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoana în cauză ar fi achiziționat arma de pe teritoriul Italiei, aceasta fiind introdusă în țară fără respectarea legislației în vigoare.

Facem precizarea că, bărbatul de 42 de ani nu figurează ca deținător legal de arme și muniții.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor contrabandă calificată și uz de armă fără drept.

 

Depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN2-E85, pe raza localităţii Barticeşti,  au depistat în trafic, un autoturism,  condus de un bărbat de  46 de ani, din Roman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț,  fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră pe raza localității Pipirig, au procedat la oprirea regulamentară pentru control a unui autoturism  condus de un tânăr, de  22 de ani, din localitatea Nemțișor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic, în localitatea Vulpășești, un autoturism,  condus de un bărbat, de  50 de ani, din Roman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele polițiștii continua cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

La data de 27 iulie a.c., polițiștii alături de jandarmi și polițiștii locali s-au aflat în teren, desfășurând acțiuni pentru liniștea și siguranța publică.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate pe razele de competență ale Secțiilor de Poliție Rurală Români și Crăcăoani, având drept scop asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuării riscului accidentelor rutiere și infracțiunilor stradale cât și pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ  15.000 de lei.

Totodată, ca măsuri complementare polițiștii au reținut un de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii de pe raza Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, polițiștii de prevenire au desfășurat în trafic activități de informare cu privire la modificările legislative ce privesc conducătorii auto care se urcă la volan, fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 

Eveniment rutier în localitatea Pângărați

Tinerii pot avea permis de la vârsta de 16 ani pentru anumite categorii de vehicule. Între acestea se regăsesc mopede (categoria AM), motociclete ușoare (categoria A1) sau cvadricicluri (categoria B1).

Uneori, lipsa de experiență a acestora, conduce la evenimente rutiere nedorite, generând situații de risc atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Deși este tentant să fii deținătorul unui permis de conducere de la vârsta de 16 ani, recomandăm tinerilor să conducă cu prudență, să respecte regulile de circulație și viteza maximă admisă tipului de vehicul utilizat.

***

La data de 27 iulie, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 15, în localitatea Pângărați.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce o minoră, în vârstă de 16 ani, din Pângărați, conducea un motociclu pe sectorul de drum menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism ce circula din sensul opus.

În urma impactului motociclul a fost proiectat în curtea unui imobil, rezultând rănirea minorei de 16 ani.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Galerie foto