27 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 27 IUNIE

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 39 de ani, din Pildești, cu privire la faptul că, fratele său a dat foc locuinței.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 26 iunie a.c., în jurul orei  17:00, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu mama sa, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Pildești, folosindu-se de o butelie de gaz, ar fi produs o deflagrație, fără a fi urmată de un incendiu, în urma căreia au rezultat doar pagube materiale.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii acestui incident.

 

Bărbat reținut pentru mai multe infracțiuni

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 43 de ani, din Roman, cu privire la faptul că, soțul său provoacă scandal la domiciliu, distrugând mai multe bunuri.

La fața locului au fost direcționate echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț care au identificat persoana reclamată, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Roman.

Acesta având asupra sa un cuțit ar fi adresat amenințări forțelor de intervenție, după care s-ar fi încuiat în interiorul locuinței în care se afla soția și doi copii minori, cu vârste de 10, respectiv 17 ani.

Având în vedere starea de pericol iminent și modul de manifestare al persoanei în cauză, forțele de intervenție au pătruns în interiorul imobilului, procedând la imobilizarea bărbatului.

Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, pentru audieri iar în urma documentării activității infracționale a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere și ultraj.

 

Transporta cherestea fără documente legale

La data de 26 iunie a.c., în intervalul orar 04:00-06:00, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat pentru prevenirea delictelor silvice.

Astfel, în jurul orei 05:00, polițiștii au depistat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiul  Roman, o autoutilitară care transporta aproximativ 5 m.c. de  cherestea, fără documente legale.

Totodată, în jurul orei 05:15, polițiștii au depistat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiul  Roman, o altă autoutilitară care transporta aproximativ 5 m.c. de  cherestea, fără documente legale.

Ambii conducători auto, din județul Suceava, au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Roman.

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe DN 15, în localitatea Costișa, au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din județul Bacău, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 26 iunie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat, pe DJ 207A, în Luțca, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din Doljești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

***

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 18:55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe bulevardul Republicii, din municipiul Roman, soldat doar cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat de 44 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe bulevardul Republicii ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 44 de ani, din Roman, ce se deplasa din sens opus.

Conducătorii auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 44 de ani.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat, pe strada Vasile Alecsandri, din localitatea Cordun, un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Roman, la o pedeapsă privativă de libertate de un an și patru luni de închisoare,  pentru săvârșirea pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

***

La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au depistat în localitatea Ștefan cel Mare, un bărbat de 40 de ani, din Girov, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și cinci luni de închisoare,  pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.