27 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 27 AUGUST

Update/L-ați văzut?

La data de 26 august a.c., ALBERT CONSTANTIN-CRISTINEL a revenit la domiciliul său.

Pe perioada dispariției acesta s-a aflat la o mănăstire din orașul Bicaz și nu a fost victima vreunei infracțiuni.

 

Acțiuni cu efective mărite polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență în Târgu-Neamț, Ion Creangă și Săvinești

La data de 26 august a.c., în intervalul orar  14:00-16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, alături de jandarmi și polițiști locali au acționat în baza planului Blocada, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea faptelor cu violență.

La aceeași dată, în intervalul orar  18:00-24:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au continuat acțiunile pe raza de competență a secției de poliție.

Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, alături de cei din cadrul Biroului Rutier Roman au desfășurat, la data de 26 august a.c., două acțiuni în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 58 sancțiuni contravenționale, fiind constatate în flagrant două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au efectuat verificări și testări în rândul conducătorilor auto atât în privința consumului de alcool cât și al celui de substanțe interzise.

Ca și măsuri complementare polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost efectuate verificări și instruiri la societățile comerciale care comercializează băuturi alcoolice, în privința respectării dispozițiilor legale cu privire la vânzarea de alcool sau țigări minorilor.

 

Depistați în flagrant de polițiști

Polițiștii rutieri se află permanent în teren pentru prevenirea evenimentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care încalcă legea.

Astfel, la data de 26 august a.c., în jurul orei 08:10 polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Mihai Sadoveanu, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Petricani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul BDNE Roman, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe sectorul de drum DN2-E85, în localitatea Traian, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 36 de ani, din județul Iași, având dreptul de a conduce suspendat.

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 19:30 polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din Agapia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 21:30 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic, în localitatea Tarcău, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 23:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în trafic, în localitatea Borlești, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Rediu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

În noaptea de 27 august a.c., în jurul orei  02:30 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț –BDNE au depistat în trafic, pe strada Orhei, din municipiul Piatra-Neamț un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Roznov.

În urma testării acestuia cu aparatul Drugtest s-a evidențiat faptul că acesta consumase Metamfetamină.

Galerie foto