26 Septembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 26 SEPTEMBRIE

Bănuit de tâlhărie calificată, reținut de polițiști

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, prin apel 112, de către un minor în vârstă de 15 ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 13:30, pe când persoana vătămată se afla pe o bancă, în fața unui imobil din Piatra-Neamț, pe fondul amenințărilor cu acte de violență, ar fi fost deposedat de suma de 50 de lei.

Polițiștii de investigații criminale au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Piatra-Neamț.

Acesta a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri iar în urma administrării materialului probator a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

 

Mandat de executare pus în aplicare de polițiștii de investigații criminale

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț  au acționat pe raza municipiului Piatra-Neamț, pe linia depistării persoanelor urmărite.

Cu această ocazie polițiștii au depistat, un bărbat de 67 de ani, din Piatra-Neamț, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Călărași, la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați, de către o femeie în vârstă de 58 ani, din Văleni, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în imobilul fiului ei și au sustras mai multe bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 22:30, persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din localitatea Văleni, iar prin forțarea unei ferestre ar fi pătruns în interiorul acestuia, de unde ar fi sustras o sumă de bani, mai multe bijuterii, un ceas, un telefon mobil, un saxofon și alte bunuri, cauzând un prejudiciu reclamat de 125.000 lei.

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț au efectuat o percheziție domiciliară, la imobilul unui bărbat de 48 de ani, din localitatea Văleni, bănuit de comiterea faptei, fiind identificate mai multe dintre bunurile sustrase la data de 19 septembrie a.c..

Aproximativ 70% din prejudiciul produs a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.

În urma administrării materialului probator, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Galerie foto