26 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 26 AUGUST

Acțiuni cu efective mărite polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

În noaptea de 25 spre 26 august a.c., în intervalul orar 22:00-04:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au acționat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

La data de 25 august a.c., în intervalul orar  08:00-12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au desfășurat pe raza de competență a secției o acțiune pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier, prevenirea și combaterea ilegalităților silvice.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, fiind constatate în flagrant două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au legitimat aproximativ 150 de persoane, fiind efectuate verificări și testări în rândul conducătorilor auto atât în privința consumului de alcool cât și al celui de substanțe interzise.

 

Exemple semnificative:

În noaptea de 26 august a.c., în jurul orei 01:30 polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe bulevardul 9 Mai, au depistat în trafic un autoturism care se deplasa către strada Aleea Brazilor, în mod haotic.

Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la utilizarea semnalelor acustice și luminoase, în vederea opririi autovehiculului, moment în care conducătorul auto nu s-a supus semnalelor efectuate de polițiști.

Pe strada Gheorghe Asachi, conducătorul auto a părăsit vehiculul, fiind imobilizat în imediata apropiere  a acestuia de polițiști.

Persoana în cauză un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Piatra-Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 august a.c., în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe bulevardul Decebal, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani, din Borlești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Methamphetamină.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Reținut pentru conducerea sub influența alcoolului

La data de 25 august a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Trifești, au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 45 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore.

 

Cercetat pentru conducere fără permis și uz de fals

La data de 25 august a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Doljești, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău.

Conducătorul auto a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina, susceptibil a fi fals.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

 

Cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 35 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 23 august a.c., în jurul orei 13:20, pe când persoana vătămată se afla în imobilul său, din municipiul Roman, un bărbat în vârstă de 45 de ani din Roman, fostul concubin al acesteia, i-ar fi sustras o brățară din aur cu diamante negre, suma de 510 euro și cheile de la autoturismul proprietate personală.

La data de 23 august a.c., polițiștii au identificat autoturismul în cauză, pe o stradă din municipiul Roman, acesta fiind predat persoanei vătămate.

La data de 25 august a.c., bărbatul de 45 de ani a fost identificat de lucrătorii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț, pe raza municipiului Piatra-Neamț.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, acesta nu deține permis de conducere.

Persoana în cauză a fost condusă pentru audiere la sediul Poliției municipiului Roman, iar în urma documentării activității infracționale a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii au recuperat brățara de aur cu diamante, aceasta fiind predată persoanei vătămate.