25 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 25 OCTOMBRIE

Update/Reținut pentru infracțiuni rutiere

La data de 24 octombrie, față de tânărul în cauză a fost dispusa măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

În fapt, la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Petricani, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Urecheni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul în cauză nu deține permis de conducere.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltate de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 23 octombrie a.c., în urma administrării materialului probator,  tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

O altfel de activitate la Liceul cu Program Sportiv Roman

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii au desfășurat  o activitate altfel, la Liceul cu Program Sportiv Roman.Activitatea a fost desfășurată de un polițist, fost elev al acestei școli.

Agentul de Poliție Caraiman Remus-Ionel a absolvit Liceul cu Program Sportiv Roman în anul 2021, iar în prezent își desfășoară activitatea în cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, la Postul de Poliție Trifești.

Activitatea a urmărit conștientizarea fenomenului portului si folosirii fără drept de obiecte periculoase, prezentarea normelor rutiere prevazute de legislația în vigoare și a ofertei educaționale  din instituțiile de învățământ ale M.A.I.

Elevii s-au arătat încântați de activitatea desfășurată, au perceput importanța respectării  normelor rutiere, atât în momentele când sunt pietoni dar și când se deplasează pe  biciclete sau trotintele electrice.

La finalul întâlnirii elevii participanți au promis că într-o zi vor reveni și ei în aceeași postura .

,, Am răspuns pozitiv acestei invitații pentru că activitatea a fost gândită  pentru dezvoltarea personală a elevilor, pentru a înțelege efectele acțiunilor lor, pentru a ști cum să se protejeze pe ei dar si pe semenii lor însă și pentru a încerca să îi atrag către aceasta meserie,,.

 

Activitate de împădurire în Tașca

La data de 24 octombrie a.c., politisti nemțeni au participat la o activitatea de împădurire organizata de Corpul Naționa al Polițiștilor - Consiliul Teritorial Neamt și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual - Biroul Teritorial Neamț în parteneriat cu Ocolul Silvic Bicaz.

În cadrul acestei activități, în pădurea din localitatea Tașca au fost plantați un numar de aproximativ 2.500 puieți de arbori coniferi.

Polițiștii și specialiștii silvici au reușit astfel să transforme o suprafață de 5.000 de metri pătrați de teren într-un spațiu verde și viu, contribuind la protecția mediului.

Această inițiativă este o dovadă a faptului că, împreună, putem face diferența în conservarea naturii, iar fiecare copac plantat este un pas înainte către un viitor mai curat și mai sănătos.

Galerie foto