25 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 25 MAI

Update/Conducea sub influența alcoolului

În baza probatoriului administrat, la data de 24 mai a.c., bărbatul de 54 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Reamintim că, la data de 23 mai a.c., acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, conducând un autoturism sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Conducea cu viteză, având permisul de conducere suspendat

În noaptea de 25 mai a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, pe DN2-E84, în localitatea Horia, un autoturism condus de o femeie de 50 de ani, județul Suceava, care se deplasa cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum în localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, femeia în cauză avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Reținut pentru distrugere

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 15:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au fost sesizați prin apel 112, de către o tânără de 26 de ani, din Girov, cu privire la faptul că un bărbat i-ar fi distrus autoturismul.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, identificând în flagrant un tânăr de 29 de ani, din Girov, care se afla lângă autoturismul în cauză, la care se manifesta un incendiu.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 24 mai, în jurul orei 15:00, tânărul în cauză, fratele fostului concubin al persoanei vătămate, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus toate geamurile autoturismului aparținând tinerei de 26 de ani, după care, ar fi provocat incendierea acestuia.

Autovehiculul în cauză a fost distrus în totalitate, prejudiciul fiind estimat la suma de 15.000 euro.

Totodată a fost completat formularul de evaluare al riscului, fiind îndeplinite condițiile pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 mai a.c., tânărul de 29 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, urmând ca la data de 25 mai acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Reținut pentru tentativă de furt

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat de 42 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că a fost victima unei tentative de furt.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că, în noaptea de 18 spre 19 mai, un bărbat de 30 de ani, din Nisiporești, ar fi pătruns în curtea persoanei vătămate unde ar fi forțat două uși de acces și o fereastră, cu intenția de a sustrage bunuri.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 mai a.c., bărbatul de 30 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt, urmând ca la data de 25 mai acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.