25 Ianuarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 25 IANUARIE

Urmărit internațional, depistat de polițiștii nemțeni

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au depistat, în localitatea Dumbrava Roșie, un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate, urmărit internațional.

Față de acesta, autoritățile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracțiunii de furt și respectiv furt urmat de violență, fiind condamnat la pedeapsa închisorii.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

La data de 24 ianuarie a.c., persoana reținută a fost prezentată Curții de Apel Bacău în vederea emiterii mandatului de arestare.

 

Arestat preventiv pentru mai multe infracțiuni

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați de către un bărbat de 48 de ani, cu privire la faptul că a găsit mai multe geamuri sparte, la imobilul său din localitatea Bucium.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 22 ianuarie a.c., bărbatul de 48 de ani, împreună cu un alt bărbat de 65 de ani, au fost audiați de polițiști într-un dosar penal, în care un alt bărbat de 46 de ani, are calitatea de suspect, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 12:50, pe când cei trei se aflau la un bar din localitatea Bucium, bărbatul de 46 de ani ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, adresând amenințări cu acte de violență celorlalți doi bărbați, motivat de faptul că au dat declarații în dosarul penal, în care acesta are calitatea de suspect.

La data de 23 ianuarie a.c., față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violente, tulburarea ordinii și liniștii publice, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției raportat la infracțiunile de amenințare, violare de domiciliu și distrugere.

La data de 24 ianuarie a.c., bărbatul în cauză a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

 

Acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor rutiere și a faptelor cu violență

La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ion Creangă, Gârcina, Săvinești și Români, împreună cu specialiști silvici, au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere, a celor contra patrimoniului și pentru verificarea legalității transporturilor materiale lemnoase.

Pe timpul desfășurării acțiunilor polițiștii au aplicat un număr de 161 sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, 2 sancțiuni contravenționale aplicate în temeiul Legii 171/2010 și o sancțiune pentru abateri la Legea 61 din 1991.

Forțele de ordine au retras 3 certificate de înmatriculare,  au reținut un permis de conducere, fiind luată măsura complementară de confiscare a cantității de 1,1 m.c. de material lemnos.

 

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț a oprit pentru verificare, în localitatea Petru Vodă, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru continuarea verificărilor, la Ocolul Silvic Târgu-Neamț.

La data de 24 ianuarie a.c., în urma verificărilor realizate de polițiști a rezultat faptul că, există nereguli cu privire la documentele de însoțire ale transportului, iar materialul lemnos transportat prezenta diferențe față de cantitățile prezentate în documente.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Totodată, s-a procedat la confiscarea fizică a volumului de 16,24 m.c. material lemnos, diferite tipuri și confiscarea valorică a volumului de 7,75 m.c. în valoare de aproximativ 3.950 de lei și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171 din 2010, în cuantum total de 21.000 de lei.