24 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 24 MARTIE

Activități ale polițiștilor, la Bicaz, premergător zilei poliției

La data de 25 martie 2023 sărbătorim 201 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române.

Astfel, pentru a marca acest eveniment, la data de 23 martie, porțile Poliției orașului Bicaz au fost larg deschise pentru micuții participanți.

La activități, alături de polițiștii de la Poliția orașului Bicaz au participat polițiști de prevenire și de siguranță școlară, criminaliști, polițiști de rutieră, luptători din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale Neamț și polițiști din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor.

Polițiștii împreună cu câinii polițiști le-au prezentat copiilor exerciții demonstrative, le-au vorbit despre tehnica din dotare și despre activitățile specifice fiecărei linii de muncă.

Cei mici i-au copleșit pe oamenii legii cu întrebări și curiozități legate de meseria de polițist.

Mulțumim micuților participanți și promitem să revenim în mijlocul lor!

 

Atelier de scriere creativă pe subiecte din sfera activității de poliție

La data de 23 martie a.c., polițiștii de prevenire cu sprijinul polițiștilor criminaliști au gândit o activitate inedită, alături de elevii din cadrul Centrului de Excelență Neamț și din cadrul Colegiului Național Petru Rareș Neamț.

Activitatea a debutat cu prezentarea de către colegii criminaliști a unor spețe din munca de poliție, sub forma unor povești captivante. Copiii au ascultat cu interes informațiile transmise de polițiști, despre importanța interpretării corecte a urmelor infracțiunii în identificarea unui autor.

Scopul activității a fost promovarea muncii de poliție, într-un mod inedit și stimularea imaginației și interesului pentru scrierea de povești bazate pe munca de poliție.

 

Material lemnos confiscat de polițiștii din Bicaz

La data de 21 martie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală  Bicaz, au oprit pentru control, pe Drumul Național 15, în localitatea Tarcău, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos polițiștii au procedat la verificarea documentelor însoțitoare și a tipului de material lemnos transportat și indisponibilizarea ansamblului de vehicule pentru verificări suplimentare.

La data de 22 martie a.c., împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Brateș s-a procedat la inventarierea masei lemnoase transportate, constatându-se o diferență de aproximativ 30 m.c. de material lemnos transportat în plus, față de documentele însoțitoare ale transportului de material lemnos.

Volumul de aproximativ 30 m.c. material lemnos a fost indisponibilizat de polițiști, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Facem precizarea că în cursul anului 2022, urmare a activităților specifice desfășurate,  polițiștii au confiscat aproximativ 1.800 m.c. material lemnos, iar în primele două luni ale anului 2023 a fost confiscată cantitatea de aproximativ 1.500 m.c. material lemnos.

 

Depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 32 ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Decebal, din Piatra-Neamț.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto, din Piatra-Neamț a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Methamphetamine.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional conform  OUG195 din 2022.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe.

Galerie foto