23 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 23 OCTOMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști

În noaptea de 22 octombrie a.c., în jurul orei 02:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Oglinzi, a unui autoturism, condus de un minor în vârstă de 14  ani, din aceeași localitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 22 octombrie a.c., în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Oglinzi, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltate de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au procedat la oprirea în trafic, a unui autoturism ce se deplasa pe DC 135, în localitatea Tarcău, condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din județul Bacău.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță

În perioada 21-22 octombrie a.c., polițiștii din Neamț au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Astfel, în noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., în intervalul orar 18:00 - 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Gârcina au desfășurat activități specifice, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuări riscului accidentelor rutiere şi al infracțiunilor stradale.

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

***

În noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., în intervalul orar 21:00-01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au acționat, pe raza de competență a secției, pentru prevenirea şi combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, fiind retras un certificat de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

***

Totodată, la aceeași dată, în intervalul orar 18:00-01:00 acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliție Rurală Săbăoani, ocazie cu care au fost constatate un număr total de 21 sancțiuni contravenționale.

Totodată, pe timpul desfășurării infracțiunii, polițiștii au depistat în flagrant două infracțiuni la regimul circulației rutiere, ambele privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cu concentrații de 0,48, respectiv 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Galerie foto