23 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 23 DECEMBRIE

Articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

 

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au depistat, în localitatea Alexandru cel Bun, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate, care deținea fără drept, aproximativ 10 kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, F3 și F4.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, materialele pirotehnice identificate fiind indisponibilizate.

 

Depistați în flagrant de polițiști

 

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați de către un participant la trafic, cu privire la faptul că un autoturism se deplasează haotic, în localitatea Dobreni.

Autoturismul în cauză fiind identificat de polițiști, pe DN 15C, în localitatea Bodești.  

Conducătoarea auto, în vârstă de 47 de ani, din Gârcina a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice, în prezența cadrelor medicale aceasta a refuzat recoltarea probelor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre de sânge.

***

La aceeași dată, în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat pe strada Zorilor, în localitatea Stănița, un tractor,  condus de un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, vehiculul în cauză nu este înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul de 37 de ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.