22 Noiembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 22 NOIEMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat pe raza localității Tazlău, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din Cândești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 21 noiembrie  a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Podoleni.

Fiindu-i solicitate pentru control documentele personale și ale autoturismului, bărbatul ar fi înmânat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea lui, polițiștii au efectuat verificări și au stabilit faptul că permisul de conducere este fals.

De asemenea, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea  unui vehicul fără permis de conducere, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

 

Acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor rutiere și a faptelor cu violență

La data de 21 noiembrie a.c., în intervalul orar 10:00-13:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Roman au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere și a celor contra patrimoniului.

Pe timpul desfășurării acțiunilor polițiștii au aplicat un număr de 31 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au efectuat testări în rândul conducătorilor auto, cu privire la consumul de alcool și au adresat acestora recomandări cu privire la o conduită rutieră preventivă.