21 Septembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 21 SEPTEMBRIE

Cercetat pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

 

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie, din localitatea Răucești, cu privire la faptul că nepotul ei, în vârstă de 18 ani, din aceeași localitate, ar fi fost lovit de persoane necunoscute pe o stradă din Târgu-Neamț și ar fi fost deposedat de un portofel în care avea suma de 6.500 lei.

Tânărul a fost transportat la o unitate medicală, acesta refuzând internarea.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, infracțiunea sesizată nu se confirmă.

Polițiștii au stabilit faptul că în cursul zilei de 19 septembrie a.c., tânărul în cauză ar fi pierdut suma de aproximativ 12.000 de lei la jocuri de noroc, iar pentru ca membrii familiei sale să nu afle despre acest fapt ar fi  înscenat faptul că a fost tâlhărit, indicând membrilor de familie și organelor de poliție leziuni corporale care nu au legătură cu prezenta cauză, fiind suferite în alte împrejurări.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.

 

Update/L-ați văzut?

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Piatra-Neamț au depistat persoana în cauză, pe strada Ozanei, din municipiul Piatra-Neamț. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Reamintim că, la data de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați de către un angajat al unei unități medicale din Piatra-Neamț cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 12:00, COJOCARIU CONSTANTIN în vârstă de 72 de ani, din Mărgineni, ar fi părăsit voluntar unitatea medicală, fără a avea buletin de externare şi fără a anunţa personalul de serviciu.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sagna în timp ce acționau în cadrul ROADPOL Saftey Days au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Sagna, a unui autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Roman.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, numerele de înmatriculare provizorii care erau montate pe autoturismul în cauză, ar fi fost atribuite unui alt autoturism, acestea fiind expirate din luna aprilie 2018.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe strada Bisericii, în localitatea Brusturi, a unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Păstrăveni, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

 

Urmărit internațional, depistat în localitatea Săbăoani

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat, în localitatea Săbăoani, un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate, care era urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia, era emis de autoritățile judiciare din Austria un mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, la data de 4septembrie a.c., persoana în cauză, împreună cu un complicele, ar fi pătruns, prin forțarea unei ferestre, într-un magazin de bijuterii, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 60.000 euro.

Acesta a fost prezentat de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

 

Activități preventive în Piatra-Neamț și Roman

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane- centrul regional Bacău au desfășurat activități preventive, în rândul elevilor Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, din Piatra-Neamț.

În cadrul activităților, polițiștii au discutat cu elevii pe tema prevenirii traficului și consumui de droguri, context în care, au definit drogul și le-au explicat acestora consecințele consumului acestor substanțe.

Violența în școli a fost o altă temă abordată de polițiștii de siguranță școlară nemțeni. Aceștia le-au explicat elevilor noțiuni precum contravenția, infracțiunea, fiind date exemple de tipuri de infracțiuni ce pot fi săvârșite cu itenție sau din culpă, în mediul școlar.

Pentru a înțelege mai bine consecințele săvîrșirii unor astfel de fapte, polițiștii le-au explicat elevilor ce este un cazier și de ce este atât de important ca acesta să rămâna ,,curat,,.

Tot la data de 20 septembrie a.c., polițiștii de prevenire și cei rutieri au participat, în municipiul Roman, la activități preventive, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, de la diferite unități școlare, din Roman, polițiștii le-au vorbit despre cum pot evita implicarea într-un eveniment rutier, în calitate de pietoni, în contextul valorilor de trafic ce au crescut de la începerea școlii.

Elevii au ascultat cu interes recomandările polițiștilor, iar echipa de robotică a Colegiului Național Roman-Vodă a realizat și o demonstrație de parcurgere a unui traseu, în siguranță, cu ajutorul unui robot.

Galerie foto